Over ons

Steda is opgericht in 1997 als marktonderzoekbureau voor dienstverleners, met destijds telefonisch en schriftelijk onderzoek als belangrijkste methodieken. Sinds 2010 zijn wij ons gaan toeleggen op online onderzoek, aangevuld met expertinterviews, focusgroeps of ronde-tafels. De laatste jaren zijn we ook in andere rollen betrokken bij organisatieontwikkeling. Soms als adviseur bij verbetertrajecten, soms als coach bij teamontwikkeling, soms als begeleider van intervisie in de organisatie.

Als MKB organisatie (Stef, Klaartje, Niels, Peter) werken we laagdrempelig, betrokken en met besef van kwaliteit. Maar bovenal, we willen werken met aandacht. Steda: sterk door aandacht. Onze opdrachtgevers zijn:

 • Dienstverleners bedrijfsleven (B2B en B2C)
 • Primair onderwijs (basisscholen, bestuurskantoren) 
 • Uitgeverijen
 • Belangen- en consumentenorganisaties
 • Nonprofit (m.n. gemeentelijke overheid)

Steda:

 • Doneert jaarlijks een percentage van de omzet aan enkele vaste goede doelen
 • Ondersteunt een kindje in Oeganda via een sponsorprogramma
 • Doet elk jaar onbezoldigd een project voor een maatschappelijke instelling

Klanten over ons

 • Centraal Nederland

  "Als landelijke onderwijsbegeleidingsdienst zitten we in een sterk bewegende markt waarin prijs-kwaliteit een belangrijk issue is. Nieuwe klanten aantrekken en bestaande vasthouden is een kunst in deze markt. Weten waar je staat, wat je kwaliteiten zijn en waar je naartoe wilt is dan essentieel. Steda helpt ons hierbij zeer. Hun advisering stelt mij in staat gefundeerd keuzes te maken. Ik ben enthousiast over hun werk en werkwijze".

  Marien Bikker (directeur/bestuurder)

 • BoitenLuhrs – Incasso gerechtsdeurwaarders

  "Onze klanten willen primair rendement, maar ook excellente service tegen een scherp tarief. Dichtbij de klant staan vinden wij erg belangrijk, zeker nu innen van incasso's lastiger is geworden. We willen onze klanten goed kennen, weten hoe zij ons beoordelen en waar verbeterpotentieel zit. En deze kennis intern goed delen. De begeleiding van Steda helpt daarbij zeer. Heldere informatie en hands-on begeleiding in het proces".

  Ard Haan (commercieel directeur)

 • ING

  "Steda verzorgt voor ons gerichte surveys onder onze medewerkers, flexibel en met korte tijdslijnen uitgevoerd. Ze zijn betrokken bij het doel, dus niet blind een project draaien. Zeer waardevolle partner voor ons als HR, zowel in NL als Global".

  Eric Lange (Organisational Behaviour)

   

   

 • HTM

  "Door de jaren heen heb ik veel projecten bij Steda ondergebracht, vooral onderzoek naar communicatiebeleid. Ze denken actief mee, snappen wat ik wil weten en rapporteren overzichtelijk. Kortom prima, ik beveel ze graag aan".

  Astrid Koop (projectleider/adviseur marketing)

 • Malmberg

  "Ik ben erg positief over werken met Steda. Vakmatig goed, betrouwbaar en snel schakelen als nodig. Hun onderzoeken stimuleren ook om verder over je markt na te denken. Dan bedoel ik niet zozeer over de didactische kant van onderwijs, maar op marketingthema’s als loyaliteit, aftersales, etc.".

  Janneke Gielisse (merkmarketeer VO)

 • Gemeente Den Haag

  "Steda beheert ons online stadspanel Den Haag en voert alle onderzoeken onder dit panel uit. Ik ben hier als coördinator namens de bestuursdienst erg tevreden over. Je krijgt goed advies, ook bij potentieel politiek gevoelige onderwerpen, en er zijn nooit issues rond de uitvoering. De contacten zijn laagdrempelig en dingen worden niet moeilijker gemaakt dan ze zijn".

  Lex Abas (sr. projectleider programmabureau strategie)

 • Les Cles d'or Canada

  "Working with Steda was incredible. Suddenly our Association discovered fundamental potentials that had not been explored in 40 years."

  Carolina Avaria - president Les Cles D'Or Canada

Specifiek over online dataverzameling

Online kwantitatief onderzoek doen wij full-service in eigen beheer. 

MOA

Wij zijn aangesloten bij branchevereniging MOA, center for information based decision making and marketing research.

Kwaliteit uitvoering

Online onderzoek is een ‘touchpoint’ met uw doelgroep. Dit moet technisch goed, veilig en passend qua vormgeving. Onze software biedt alle mogelijke specs. Als het gaat om e-mailing van de doelgroep, bieden we alle opties rond stylesheets, d-base gestuurde tekstopbouw, etc.

Data security

Steda Research BV wil blijvend dataveilig werken conform ISO 27001/002. We hebben hiertoe documentatie (o.a. externe audit op ICT) beschikbaar.