Blog

Laatste berichten.

Werkgeluk ~ een zaak van marketing?

Steeds meer organisaties adopteren geluk als business model: een frisse zienswijze om de organisatie aan te sturen en medewerkers langs nieuwe lijnen te verbinden. Het concept is prikkelend, maar hoe vertaal je dat naar de praktijk? Vaak is de aanvliegroute vanuit het individu met vragen als: welke houding neem je mee? Of, hoe ga jij als persoon om met verandering? Wij hebben het thema nu, in een landelijk onderzoek onder 400 werkenden, bekeken vanuit organisatorisch perspectief.

Door met lezen

Boekreview: "Flow" - Rijn Vogelaar

Enkele jaren geleden zette Rijn Vogelaar met ‘De Superpromoter’ veel managers aan het denken over hoe goed zij hun klanten kennen en of de kracht van ambassadeurs voldoende werd benut. Met ‘De Enthousiasme trilogie’ (Flame, Flow, Flood) plaatst hij dit thema in het bredere perspectief van organisatieontwikkeling.

Door met lezen

Klantbeleving

Peiling onder onze klanten over recent werk en algemene ervaring met ons bedrijf    

Onder het motto “practise what you preach” hebben wij als onderzoeksbureau klanten gevraagd wat ze van ons vinden. Eigenlijk raar dat we dit in ons 18-jarig bestaan niet eerder hebben gedaan, maar geen reden dus om ’t nu niet te doen.

Getagged in:
Door met lezen

Happiness generates results

Er komt steeds meer bewijs dat geluk voorafgaat aan succes, in plaats van andersom. En dat geluk maakbaar is, zoals een spier die je traint, mits je jezelf als gewoonte aanleert:

  • bewust zijn van positieve momenten (awareness)
  • uitdrukking geven aan deze momenten (capture)
  • delen in een vertrouwde groep (share)
  • periodieke reflectie (re-live)
Door met lezen

Time to team

Uw team draait niet zoals u wilt. Resultaten blijven achter, u ervaart lage zelfstandigheid en er weinig eigen initiatief vanuit de medewerkers. Dit frusteert. Hoe hard u ook stuurt of druk zet, de flow komt er maar niet in, of is al lange tijd weg! Uitputting, afnemend werkgeluk, negatieve energie en lage creativiteit zijn het gevolg.

Door met lezen